impelimps sted

en imp krysser sitt nett

I dag tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om

Posted by impelimp den august 16, 2007

Hva jeg har  bedrevet dagen med.

Det har jeg hørt skal være så populært.

05.50 Vel. Opp i morgengry. På vei til dusjen tråkket jeg over tre døde stankelben. Høyhester som de sa i nord. Sier. Jeg blir litt vettaskremt når jeg ser på de for jeg synes at de er ekle. Spesielt ekle er de når de har ligget døde i noen timer på gulvet. Vingene blir harde og jeg forestiller meg at de er ganske crispy. Ikke at jeg har tenkt å smake. Gud forby. Vel i dusjen og ordnet hår og det som hører til. Ansiktskrem (siden jeg har sett at jeg har fått rynker i panna), og tenner er pusset. Jeg går på diett, så det blir ikke mat før jeg har drukket kaffe på jobb. Ok. Vekke to jenter. De er oppe før jeg har sagt navnet deres, for de fikk seg nemlig nye klær i går. Fra innerst til ytterst kjøpte vi henholdsvis nytt skole – og førskoleantrekk. Blikket til den eldste sa mer enn tusen ord da hun speilet seg, og syntes tydelig at hun var meget fin. Jeg var selvsagt enig.

07.23 Det er egentlig tyve minutter til barnehagen åpner, men når jeg jobber på dagtid sjanser jeg på at den elskverdige, koselige barnehagetanta er på plass. Og det er hun. Som alltid tar hun smilende imot yngstebarnet og husjer meg ut av døra. Det er jo viktig at jeg rekker jobben. Frokost og kos tar hun seg av. Det stikker alltid bittelitt i magen når jeg vet at det er andre som gir den lille så mye, men tanken om at det er fint tar fort over. Hva de barna har lært og opplevd og hvilken omsorg de har fått, kan knapt beskrives med ord. All ære til barnehagen.

07.37 Søren, det er kø i Sinsenkrysset. Argh. Bort til skolen til eldstejenta. Tilbake til jobb for meg. Kø i alle retninger. impelimp er lur. Hun tror at det blir lettere å kjøre opp til sykehuset, ned gjennom boligfeltet og så til skolen. Datteren uttrykker bekymrethet for dette, for hun har aldri tatt den runden før.

07.49 På plass på SFO og med en kommentar om at: «du er mye lurere enn pappa, han tar alltid den lengste veien». Stolt mor.

07.56 På sykehusområdet: Ingen parkeringsplass å oppdrive. Skal jeg forsøke meg der borte ved geriatrisk? Det blir en bitteliten omvei. Ok. *forsøker* Nei, søren, helt fullt.

07.58 Snudd, ned på parkeringsplassen ved barnehagene. Låse. Løpe.

08.02 Rapporten er igang. Smil fra alle. Ingen leger på plass, nesten ingen søstre heller.

08.05 De fleste er der nå. Det er ikke bare meg som har det travelt på morgenen.

09.00 Pasienter og pasientavtaler. Turer og småprating. Mat, samtaler, behandlingsmøte. Huhei. Det går unna. Etterhvert nærmer det seg lunsj og siden jeg er på denne dietten går tankene til mulig mat. Salat og litt egg. Fortært.

09.15, 10.24, 11.55 …. Røyk. I meste laget. Jeg må skjerpe meg. Men det er jo bittelitt sommer fremdeles. Eller fremdeles og fremdeles, vi har ikke sett mye til den i år.

12.34 Rett før middagsservering: SOL. Alle ut, kaffe og røyk. Smil hos de som ikke har det så lett.

14.00 Glemt å re en seng. Må gi noen medisiner til. Overtalt halve posten til å bli med på fest i morgen. Bittelitt sosialt i alt det alvorlige er alltid fint. Gjennomslag hos noen. Andre skal ut med båten. Pøh. Prioriteringer. *skuffet*

14.34 Rapporten har begynt. Jeg har miljøvakt.

14.35 Den klokken går da usigelig sakte.

14.37 Tv-stue. NRK2, Mel C? Blæææh.

14.54 Oj, der gikk det plutselig mange minutter. Jeg ser en kollega og vi tenker det samme. En røyk utenfor før vi skal ut på ungejakt igjen.

15.04 Tilbake på SFO. Snarveien fungerer og jentungen er glad for å være blant de midterst hentet hjem.

15.09 Supert! Ingen kø på veien. Jeg funderer litt over hvorfor det blir sånn, men kommer fort frem til at jeg ikke skal klage på det.

15.15 Barnehage. Ser bildet som førskolejenta har tegnet av seg selv. Hun er så stolt, så stolt. Fire bananbiter og en halv appelsin i en pose. Hun skal da få frukt hun også. Dette er den flotteste barnehagen.

15.35 Ferdighandlet. Kjapt, kjapt og jentene får en is hver. Det er nesten helg.

16.00 Allerede besøk av en nabo, tre barn og såvidt sjekket avisen på nett. Papirutgavene har jeg nilest i en stille stund på jobb, så nå er jeg snart i rute.

16.30 Kjøpe nytt parkeringskort. 400 for et semester er greit, og jeg er jo avhengig av bilen. Unger og meg i alle retninger blir strevsomt om jeg skal busse rundt hver dag. Jeg hadde kanskje vært på jobb eller studiet innen klokken 10. Litt i seneste laget.

Nå: Snart ut på tur igjen. En sekk er bestilt og den skal hentes. Skolestart på mandag og nesten 3. klassingen har vokst ut av sin gamle.

Etterpå: Middag og kveld. Lese bok og synge sanger. Henge opp klær. Røyke. Ringe. Nette. Få besøk av en venn. Kanskje.

På an igjen i morgen. Men etter jobb er det far som henter. Da skal mor dra rett på fest  for å være ute til de sene nattetimer.

Dette er livet.

7 kommentar til “I dag tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om”

 1. Polyanna said

  Det parkeringskortet. Er det på den skolen vi begge skal gå?
  Har de parkeringsplass der?

 2. impen said

  Parkeringskortet er her jeg bor. De har parkeringsplasser der nede. Europark, ganske dyrt. Men da jeg gikk på Høgskolen fant jeg alltid plass i gatene. Kanskje bittelitt å gå, men det er verdt det.

 3. impen said

  Og så har jeg tenkt å være flink til å ta trikken i år. Når jeg kan.

 4. Avil said

  *puster*

 5. impen said

  Ja, det er viktig å puste. Nå har jeg visst pustet ut i litt for mange dager. *rastløs*

 6. Doodee said

  Thanks for sharing

 7. impen said

  🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: