impelimps sted

en imp krysser sitt nett

Kjære servitør, kjære eiere og kjære gjester

Posted by impelimp den mars 28, 2007

Jeg tok årets første utepils i går. I anledning en venninnes fødselsdag ble turen lagt til Aker Brygge og vi satt oss til rette og servitøren kom med menyen. Hun var ung. Hun var ny og jeg fikk vibber til min egen, ganske langvarige servitørkarriere. Jeg begynte da jeg var seksten og har fått mitt fra misfornøyde og arrogante kunder. Uansett: Vi bestilte, drakk, skravlet og hadde det riktig så hyggelig i vårsola. Den unge servitøren smilte, ordnet, unnskyldte seg for hver ting hun sa og jeg hadde lyst til å skrive en plakat hvor det sto: Det går bra! Du er flink. Du kan ikke så mye, men du lærer og du kommer til å lære mer. Stress ned.

Sjefen hennes tenkte nok ikke på det. Han skjelte henne ut foran nabobordet vårt fordi hun hadde glemt å slå inn en kaffe. Kollegaen hennes var ikke enig og ropte slik at ingen skulle unngå å høre: «Jeg rydder her borte, jeg, siden du aldri kommer så langt». Nabobordet med fem platinablonde femtiåringer tenkte definitivt ikke mine tanker og hvisket så høyt at ingen kunne unngå å høre det: «Hun kan ikke ha jobbet her lenge». De hadde ventet over et kvarter på maten, og kunne ikke forstå at hun var så treg. Ingen kommenterte beklagelsen som hun brakte videre fra kokken.

Da vi så oss fornøyd ba vi om regninga. Den unge jenta kom ilende og tårene sto i øynene hennes. Hun beklaget så mye og lurte på om hun kunne få lov til å spørre hvor mye drikke vi hadde bestilt. Hun var ikke helt sikker på om hun hadde slått det inn riktig. Ja, selvsagt kan du det, nikket vi. Et usikkert smil bredte seg i ansiktet hennes, jeg fikk vondt av henne og hadde lyst til å fortelle at hun ikke må ha en slik jobb. Det kunne jeg ikke. Hun trenger helt sikkert de pengene.

Husk det når du sitter der med de glinsende kortene dine, og konjakkgliset om munnen.

waitress1.gif

8 kommentar til “Kjære servitør, kjære eiere og kjære gjester”

 1. lindamac said

  Jeg har jobbet litt som ekstrahjelp på pub tidligere som en vennetjeneste.
  Jeg fikk ikke sove etter senvakter pga alt jeg kunne ha glemt osv. Jeg tror ikke servering helt ligger for meg.

 2. impen said

  Jeg var daglig leder på en bar da jeg var nitten, men var altfor hissig til at jeg ble en god sjef. Ellers har jeg servert i de fleste anledninger og det har vært mange morsomme episoder og mye tips. Jeg har også fått utallige slibrige kommentarer og oppfordringer, jeg har blitt skjelt ut av voksne folk som bør vite bedre og jeg har glemt. Jeg aner heller ikke hvor mange ganger jeg trodde at jeg hadde glemt noe, og kjørte tilbake for å sjekke.

 3. lindamac said

  Tipsen var det kuleste med jobben. Uten tvil.

 4. impen said

  Tips var veldig fint. *savner*

 5. Avil said

  Eg jobba i oppvasken som tenåring. Det vil seie at eg også måtte ut og vaske spy på dassen på diskoteket, i sveittevåt t-skjorte og gule gummihanskar, medn dritings fol (og aller helst han eg var hemmeleg forelska i) sto og mora seg.

 6. muppyen said

  Jeg likte å være servitør, men så hadde jeg en hyggelig sjef, hyggelige gjester og hyggelige medarbeidere. Det hjelper på det, gitt.

 7. impen said

  Jeg likte også å være servitør. Stort sett.

 8. Having read this I believed it was extremely enlightening.
  I appreciate you spending some time and energy to put this content together.
  I once again find myself spending a lot of time both reading and commenting.
  But so what, it was still worthwhile!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: