impelimps sted

en imp krysser sitt nett

På ekte

Posted by impelimp den mars 7, 2007

Jeg snakket med en klok dame i dag og jeg fortalte henne at jeg lette etter noe som var ekte. Ekte? Hva mener du med det, spurte hun og jeg forsøkte å forklare.

En liten jente opp en varm bakke. Hun har sommerkjole på og trærne bøyer seg over henne. Det er kveld. Varmen er på hell, men hun kan fremdeles kjenne den varme sommerdagen i kroppen. Hun hadde spasert med mannen i dag. Den store, voksne mannen som fikk henne til å le og som bare var snill.

En mellomstor jente som har en kusine. Kusina er to år eldre og de har ikke sett hverandre på ett år eller så. Jenta bor i sør og kusina i det kaldeste nord. Det blir sommer når jenta kommer og de løper sammen mens de skråler hvordan sola skinner i vinduskarmen.

En  litt eldre jente opp en lang bakke. Det er kupert og vått, men hun vet hva hun skal og hun er god til det. Hun har bestandig hjulpet til på gården og kyrne får hun alltid med seg ned igjen. Til og med de lateste dyrene, som hun klapser på baken. Hun forstår at hun har et slags talent for dette. 

Den samme litt eldre jenta ned en lang bakke. Hun kan løpe fort og hun ler. Hun snubler i strømgjerdet ved foten av bakken, men reiser seg raskt og lever videre.

Den enda litt eldre jenta står ved vinduet. Hun hører Cranberries spille «I Can`t be with you» og tenker på ham som har fått brevet. Han er litt eldre og hun er ganske teit, det er hun sikker på. Kameraten kommer iallefall til å le. Brev? Slikt gjør man da ikke.

Nå er hun ganske stor. Kjæresten har kjøpt ny bil fordi han vil glede henne. Det har han sagt. Hun synes det er fint og tar oppvasken som har hopet seg opp i leiligheten hans fordi hun virkelig er så innmari glad i ham.

To ganger senere kjenner hun seg voksen og lykkelig. Det kravler noe ut mellom bena hennes og de lever. De puster og skriker og vil være. Hun knuger de til seg og vil holde de for bestandig. Hun skal beskytte og elske, hun kan det.  

Det er stille. Det skjer ikke så mye. Dagene går. Hun spiser. Han spiser. De sover. Elsker? Har sex. Pleier unger. Ammer. Leser. Ordner. Glemmer.

Han blir en annen.

Hun blir stille.

De er på en måte venner, men det er ikke ekte. Det er et spill, selv om det fungerer. Hun vil ut, det vil han også. Når han skjønner.

I dag er hun stor, men likevel så liten. Nå når hun innser hvordan det er hun vil ha det. Hun og han er gode venner også.

Det kan fortsette nå.

På ekte.  

14 kommentar til “På ekte”

 1. Avil said

  Åh.

 2. impen said

  Nå var jeg ekte på nett.

 3. Ana said

  Håper det blir fint, på ekte.

 4. Polyanna said

  På ekte er det beste.

 5. Polyanna said

  Og dette havner nok under leseverdig. Hyl ut om du ikke vil det.

 6. frydefull said

  Det var fint skrevet, ja. Impelimp er flink!

 7. impen said

  Alt i orden, Poly.

  Til alle: Takk for fine kommentarer.

 8. turkis said

  Du er så veldig, veldig fin!

 9. muppyen said

  Vakkert! Virkelig, virkelig vakkert.

 10. lindamac said

  Fineste impen!

 11. impen said

  *bluss*

 12. turkis said

  Jeg savner deg her inne. På ekte.

 13. lindamac said

  Jeg har visst tagget deg. Eller noe sånt.

 14. impen said

  Jeg er savnet. *rørt*

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: