impelimps sted

en imp krysser sitt nett

The road not taken

Posted by impelimp den februar 26, 2007

Two roads diverged in a yellow wood
and sorry I could not travel both
And be one traveller, long I stood
and looked down one as far as I could
to where it bent in the undergrowth;

Slik går det første verset i et dikt av Robert Frost,  som jeg liker svært godt. Vel, dette skal ikke handle om Robert Frost. Heller ikke om de store veiene som jeg ikke har tatt, eller skal eller bør ta. Ikke de store, men de små.

Se for deg impen. impen på toppen av en bakke hvor det er snø. Det er mye snø, og dette er ikke en vanlig bakke. Det er en snarvei. En snarvei i ulent terreng og glattis under snøen. Vel, jeg går nedover. Tråkker forsiktig på heldigvis flate hæler og ser at snarveien krysser seg. Det ene tråkket er klart kortere og brattere enn den andre og jeg velger det. Nedi bakken kan jeg skimte en dame i lang kåpe. Kan hun, kan jeg.

Det går ikke spesielt greit dette her. Det snør og fyker, er glatt og rett og slett helt forjævlig. Tankene mine går til den asfalterte veien der oppe. Den som jeg kunne ha tatt om jeg bare hadde gitt meg selv fire minutter ekstra. Det kunne jeg selvsagt ikke. Jeg hadde det så innmari travelt. Kjempetravelt.

Det må bare skje. Jeg går i bakken. Is og snø forenes under bena mine og jeg ligger. Flat som en pannekake for å bruke et dårlig uttrykk. Jeg kommer meg noe ustø opp på to. Dama der nede hopper avgårde. Nå som jeg er nærmere ser jeg at hun er mye eldre enn meg. Er det mulig? Skal jeg la meg slå av henne? At hun sikkert startet minutter før meg har ingenting å si når jeg nå definitivt har bestemt meg for å vinne.

Jeg nærmer meg og kommer plutselig på de som jeg forlot ved veikrysset. Hvordan går det? Jeg løfter hodet og fokuserer fremover. Jeg kan skimte de ved t-baneperrongen. Vel, vel. The road not taken…  Plasteret på såret er at jeg tar igjen den aldrende dama og får til et hopp over grøftekanten. Hun tør ikke å hoppe, og jeg er først ute av uføret. En liten seier, men dog. Jeg kan leve på det.

4 kommentar til “The road not taken”

 1. Avil said

  Du hadde vel ikkje høge hæler i snøen? 😉

 2. impen said

  Nei, de var heldigvis flate.

 3. Lin said

  Gratulerer med seieren. *humrer*

 4. impen said

  Takk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: