impelimps sted

en imp krysser sitt nett

Når det bobler

Posted by impelimp den januar 31, 2007

Som oftest når jeg befinner meg der ute i den virkelige verdenen, gjør jeg ikke så mye utav meg, annet enn de obligatoriske hverdagslige syslene som jeg deler med dere andre. Vel, i dag har jeg hatt en dag hvor jeg har kjent at oppførselen blant dere vanlige dødelige kanskje har vært litt upassende? Jeg har ikke tabbet meg ut, eller ydmyket noen, i så fall var ikke det hensikten. Det jeg derimot har hatt var en boblende latter inni meg som jeg ikke har sluppet helt løs fordi jeg opptil flere ganger har tenkt at det ikke er på sin plass.

Boblene kom først i den tidligere omtalte Kiwibutikken. Jeg var ganske sur fordi jeg måtte skynde meg å få handlet litt før barn skulle hentes og tante skulle komme på besøk. Vel, innom butikken i full fart med hette på hodet og grønn kurv under armen. Jeg rasker med meg det aller nødvendigste og står og vurderer om jeg skal kjøpe poteter. Det er da det kommer en mann bort til meg og lurer på om jeg vet hvorvidt potetene i løssalgskurven er de samme som de i potetnettet? «Nei», sier jeg. «Det kan det ikke være. De potetene ligger i nettet, de andre der i kurven.» Mannen ser rart på meg og det bobler innvendig.

I forelsningsalen kjenner jeg at jeg er iferd med å være upassende på ny. Det er ettermiddagsforelesning og jeg liker det ganske godt, for det er akkurat som jeg er på et viktig kurs når jeg er der. Ingen trøtt skoledagsfølelse tilstede, og nå er det foreleseren som plutselig blir ordentlig morsom for meg. Han var flink og konkret og intet galt med ham. Tross dette begynner den boblende følelsen å bygge seg opp da han trekker frem trusler mot validitet i større eksperimenter fordi mange ser opp til akkurat ham. Han mener at deltakerne vil imponere med sine kunnskaper slik at han skal få en ordentlig tilfredsstillelse. Jeg bobler visst litt høyt, og plutselig er det mange andre som gjør det samme.

Dagens siste boble er av alle steder fra en gardinbutikk. Jeg er ikke velbevandret i gardinenes verden, men i dag tok jeg ærendet fordi jeg måtte kjøpe nye strikker til datterens regnbukse. En dame står med nåler i munnen og briller på nesa og ser på meg mens jeg stotrende kommer med spørsmålet mitt. «Har dere slike regnbuksestrikker?» Når jeg hører min egen stemme får jeg det for meg at dette er da et usedvanlig rart spørsmål og det bobler på ny. Dama henter strikker og jeg får betalt før jeg lar det boble over på utsiden. I dag har jeg virkelig ikke hatt det mer moro enn jeg har laget  selv.

3 kommentar til “Når det bobler”

  1. muppyen said

    Sånne dager er egentlig litt deilige!

  2. turkis said

    Jeg likte best potetene.

  3. impen said

    I dag har jeg ikke boblet en eneste gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: