impelimps sted

en imp krysser sitt nett

Babysteps

Posted by impelimp den januar 10, 2007

Litt hjelp på veien. Det liker jeg.

http://www.in-side.no/default.asp?ID=6710

1. Slutte å røyke.En klassiker. Og selv om det virker veldig gjennomførbart når man våkner fyllesjuk 1. nyttårsdag, så er det utrolig vanskelig.Alternativ: Lese Allen Carrs /K/Endelig ikke-røyker/K/ og forsøke å bli skikkelig inspirert.

2. Begynne å trene.Nok en klassiker. Og for all del, det er viktig å holde kroppen i form, men de fleste ender opp som støttemedlemmer på SATS med en gang februar kommer. ”Bikinisesongen er jo ikke før om fire måneder likevel”. Høres det kjent ut?Alternativ: Gå en halvtimes tur to ganger i uka. Begynn i det små, så mister du ikke motet.

3. Begynne å spise sunt og kutte ut cola og potetgull.Yeah right. Ingen kan spise sunt hele tiden, og et liv uten cola og potetgull er urealistisk. Men klart det er viktig med et sunt kosthold.Alternativ: Begynne å spise variert. Fisk, kjøtt, grønnsaker, ost, pasta, ris eller brød. Det viktigste er å ha et kosthold som inneholder alt du trenger av næringsstoffer. Karbohydrater og fett er også dine venner. Måtehold er stikkordet, ikke askese.

4. Få seg kjæreste.Hei, Bridget Jones, kjærester kommer ikke på bestilling. Bortsett fra sånne eskorte-”kjærester” da, og det er vel ikke det du ønsker deg? Dessuten kan menn lukte ”forpliktelse” lang vei, og de fleste skyr det som pesten.Alternativ: Skaffe seg minst en ny guttevenn. For det første er guttevenner viktig å ha, og for det andre er det gjerne gjennom venner man treffer en potensiell kjæreste. Vennskap kan også utvikle seg til noe mer, fordi det ikke er noe press der. Hvis du ikke treffer noen gutter noe sted, så logg deg inn på nettet og søk etter nye venner på kontaktsider.

5. Lese /K/Krig og Fred/K/.Vi vet ikke så mye om litteratur, men vi vet at ekte leserglede ikke kommer av å tvinge seg selv til å pløye gjennom kjempetunge bøker for å imponere andre. Til gjengjeld er det lekende lett å gi opp hele prosjektet. Alternativ: Lese en bok du virkelig har lyst til å lese. (PS: Vi skal ikke undervurdere insides lesere, det kan godt hende du er kjempefan av Tolstoj, og i så fall tar vi av oss hatten.)

6. Sette av mer tid til familie, kjæreste og venner.Ja da, ja da, ja da. Nå skal du invitere over til søndagsmiddag hver uke, sette av en time mer hver dag til ungen, ha ”date night” to ganger i uka, minst, og være med ut på byen tre ganger i måneden. Og dette skal selvsagt ikke jobben lide under. Sove kan du jo gjøre når du er død, ikke sant?Alternativ: Forsøk å finne ut hva som er viktig for nettopp deg og handle deretter. Fulltidsjobb, eller mindre penger og mer tid? Flere barn, eller jordomseiling? Prioriter! Ingen rekker alt, uansett hvor mye du ønsker deg et perfekt liv.

7. Få drømmejobben. Selvsagt det er flott med ambisjoner! Men ikke bli deprimert selv om du ikke tjener en million i året når du akkurat er blitt ferdig med skolen. Alle må begynne et sted. Alternativ: Lage en skikkelig CV og søk i tillegg til drømmejobbene også jobber som kan gi deg viktig grunnleggende kunnskap. Og skulle du ikke få jobb med en gang, trøst deg med at du sannsynligvis har skaffet deg mye nyttig jobbintervjuerfaring.

8. Bli samfunnsengasjert og gjøre verden til et bedre sted.Det er beundringsverdig å ønske å utgjøre en forskjell. Det sies jo at ondskapen får herje fritt når gode mennesker ikke gjør noe. Dessverre er det så mye elendighet i verden at det er lett å føle seg overveldet, miste motet og gi opp. Alternativ: Abonner på en avis (Se og Hør er ikke en avis by the way!) og bestem deg for minst en sak du skal vie tid og penger til. For eksempel kan du fjernadoptere et barn, bli Amnesty-medlem eller gi penger til kreftforeningen. God karma får du på kjøpet.

9. Begynne å tenke positivt. Vil du virkelig bli et av disse forferdelig irriterende menneskene som synes alt er glimrende selv om kjæresten er utro – med bestevennen din – som attpåtil er mann? Alternativ: Love deg selv at du ikke begynner å grine selv om du har lagt på deg en kilo.

10. Kort sagt: Bli et nytt og bedre menneske. Alternativ: Prøv heller å bli et nytt og litt bedre menneske. Du er sikkert ganske bra akkurat slik du er. Spis et eple, ta trappen, smil litt, og fortell mammaen din at du er glad i henne. Det holder egentlig i massevis.

5 kommentar til “Babysteps”

 1. turkis said

  Det var så mange ting at jeg ikke orket å lese alt. Mitt mål er å spise mer variert.

 2. turkis said

  Og så må du lage et felt til høyre som viser de siste kommentarene dine. Det har Lima og pip, og det er veldig greit.

 3. impen said

  Du trenger ikke å lese alt. Bare alternativene på slutten av hvert punkt. Variert er fint. Siste kommentarer skal bli hvis jeg får det til.

 4. Avil said

  Jeg tok til meg.

 5. impen said

  Litt hjelp på veien er virkelig fint.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: